Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Leverpastej

    Innehållsförteckning
    Inga stycken
    • 900 g svinlever (lagd i mjölk kvällen innan)
    • ½ kg späck
    • 10 ansjovisfiléer
    • 1 gul lök (hackad och stekt utan färg)
    • 25 g smör
    • 30 g vetemjöl
    • 3,75 dl mjölk
    • 3 ägg
    • salt och malen vitpeppar

     

    Smält smöret utan att det tar färg. Tillsätt mjöl och låt det sakta fräsa ett par minuter. Häll i mjölken och låt bechamelen koka i ca 5 minuter. Låt svalna något och rör i äggen, ett i taget. Mal späck, lever, ansjovis och lök en gång. Blanda försiktigt ner i bechamelen i omgångar och tillsätt kryddor. Häll i formar och täck med folie med lufthål. Baka av i vattenbad i 200 grader i ca 1 timme eller tills pastejerna har en innertemperatur på 68 grader.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support