Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

NoGrid

  NoGrid - På egen hand när man måste...

   

  Jag har saknat en sajt där information om hur man ska klara sig själv med allt man behöver strukturerats så det passar mig, jag tänkte göra ett försök själv och gjorde en lite sajt om det. Mycket av det jag skrev om sammanföll med saker här på Alternativ.nu så jag flyttar hela rasket hit. Anledningen till att jag lägger det på "Min Sida" istället för i handboken är att jag är osäker på om alla delar passar riktigt på Alternativ.nu; det är en markering från min sida att det bara är jag själv som står för det som hittas här.

   

  Målet är självhushållning med en hög grad av självförsörjning och ett rimligt minimum av inköp men ändå ett någorlunda bekvämt liv. Jag funderar över om man kan leva off grid ansluten till elnätet m( - som komplement - för att sätta guldkant på tillvaron, men beredd att vara utan om det behövs. Det jag är mest tveksam till är hur man klarar tvätten utan tvättmaskin.

   

  För att få en hög grad av självförsörjning krävs vissa förutsättningar så jag räknar med att ha tillgång till mark med skog, åker och vatten samt byggnader för boende, djurhållning och lagring av förnödenheter.  Sidan ändrades senast den 14:19, 11 Jul 2012 av Jens Gran
  Visningar: 3299
  Ändringar: 10
  Taggar:
  • No tags
  (Redigera tagg)


  Alternativ.nu | Om handboken | Support