Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Handbok

  Innehållsförteckning
   1. 1.1.     Lästips:
  1. 2.  
  2. 3. Att göra i augusti 
   1. 3.1. Odling

   

     

  Alternativs handbok i självhushållning är en "wiki"; alla kan lägga till och ändra i artiklarna. Har du frågor om hur det går till så läs under Hjälp eller maila handbok@alternativ.nu

  Behöver du inspiration eller info om ett ämne det skrivits om i Åter kan du be Petter om en pdf av artikeln.

  Handbokens ämnen: 

   

   

  Att göra i augusti 

  Vill du ändra eller lägga till något i självhushållaråret? Klicka här!

  Odling

  Höstskörden påbörjas och det blir kanske odlingsyta ledig? Så gärna i mer sallad och bladkål. Mer dill behövs nog också. Fortfarande kan du få bra skörd av majrova och rädisa. Persilja hinner kanske inte utveckla sig så mycket, men så lite ändå för att övervintra och få tidig persilja nästa vår.

  Förmodligen har du ett överflöd av persilja och andra örter. Frys in i småförpackningar till vintern.

  Slå av potatisblast med bladmögel. Den tidiga potatisen tas upp, men den sena får vara kvar i jorden så att skalet utvecklar sig och det hinner bli lite kallare i jordkällaren. Det finns numera allvarlig risk för brunröta i potatisen, så det kan löna sig att vara påpasslig med att slå av möglande blast. Bränn blasten eller bär ut i skogen, om du vill undvika att övervintra mögelsporer. Var noga med att ta upp ALL tidig potatis.

  En del land blir kanske lediga? Så då gärna in gröngödsling. Klöver, honungsört och ringblomma kan vara en möjlighet. Bin och andra insekter kommer att uppskatta det under hösten. Klöver kan med fördel stå kvar över vintern.

  gg4.jpg

   

  Har du inget att göra? 
  Här finns en lista med saker att hjälpa till med!
   


  Alternativ.nu | Om handboken | Support