Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Fårslakt

  Innehållsförteckning
  För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

  Kombinerad revisionsjämförelse

  Jämför version modifierad 20:46, 11 Nov 2011 av Mårten Swärd? med version modifierad 21:21, 10 Okt 2018 av iAnna.

  I Sverige får man slakta djur hemma på gården omoch man följer de regler som finns samt att köttet är avsett för egen konsumtion. Försäljning, försäljning av hemmaslaktat kött är inte tillåtet annat än till "familjen". 

  Slakt sker normalt sätt, om man inte har tillgång till ett kylrum, under höstmånaderna. Detta, detta främst p.g.a. att man då kan låta slaktkroppen hänga för att möras under ett antal dagar utan att den angrips av texex. flugor.

  ...

  Version från 20:46, 11 Nov 2011

  Denna revision modifierad av Mårten Swärd? (Bannlys)

  I Sverige får man slakta djur hemma på gården och man följer de regler som finns samt att köttet är avsett för egen konsumtion, försäljning av hemmaslaktat kött är inte tillåtet annat än till "familjen". 

  Slakt sker normalt sätt, om man inte har tillgång till ett kylrum, under höstmånaderna, detta främst p.g.a. att man då kan låta slaktkroppen hänga för att möras under ett antal dagar utan att den angrips av ex. flugor.

  ...

  Version från och med 21:21, 10 Okt 2018

  Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

  I Sverige får man slakta djur hemma på gården om man följer de regler som finns samt att köttet är avsett för egen konsumtion. Försäljning av hemmaslaktat kött är inte tillåtet annat än till "familjen". 

  Slakt sker normalt, om man inte har tillgång till ett kylrum, under höstmånaderna. Detta främst p.g.a. att man då kan låta slaktkroppen hänga för att möras under ett antal dagar utan att den angrips av tex flugor.

  ...


  Alternativ.nu | Om handboken | Support