Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Hus

  Innehållsförteckning
  till den äldre versionen eller återgå till versionsarkiv.

  Kombinerad revisionsjämförelse

  Jämför version modifierad 16:59, 17 Mar 2016 av lindhk med nuvarande version modifierad 17:00, 17 Mar 2016 av lindhk.

  ...

  Gör du utrymme med sidorna på 2.8m x 2,5m så uppfyller du minimi måtten 7m2 även för en galt och digivande sugga. Gör du den i stället för stor kan det bli för kalltkalt på vintern. Naturligtvis så skall hyddan stå på ett torrt ställe och ströjas med t.ex. halm som värmer och skyddar från markfukten. Ingången till hyddan skall vara tillräckligt stor så att två suggor kan komma ut samtidigt, tänk på höjden beroende på ras. Använder du plåttak tänk på att den kan bli mycket varm på sommaren och även avge kondensdroppar vid stora temperatursvängningar. För att undvika detta kan man använda en underskiva av t.ex. masonit som avleder kondens och förhindrar värmestrålningen in i hyddan. Höjden i hyddan finns det inga regler på men skall du själv komma in utan att krypa på alla fyra så bör höjden vara åtminstonen 1.5m och taket lutande från ingången så inte det rinner regnvatten vid ingången.

  ...

  Version från 16:59, 17 Mar 2016

  Denna revision modifierad av lindhk (Bannlys)

  ...

  Gör du utrymme med sidorna på 2.8m x 2,5m så uppfyller du minimi måtten 7m2 även för en galt och digivande sugga. Gör du den i stället för stor kan det bli för kalt på vintern. Naturligtvis så skall hyddan stå på ett torrt ställe och ströjas med t.ex. halm som värmer och skyddar från markfukten. Ingången till hyddan skall vara tillräckligt stor så att två suggor kan komma ut samtidigt, tänk på höjden beroende på ras. Använder du plåttak tänk på att den kan bli mycket varm på sommaren och även avge kondensdroppar vid stora temperatursvängningar. För att undvika detta kan man använda en underskiva av t.ex. masonit som avleder kondens och förhindrar värmestrålningen in i hyddan. Höjden i hyddan finns det inga regler på men skall du själv komma in utan att krypa på alla fyra så bör höjden vara åtminstonen 1.5m och taket lutande från ingången så inte det rinner regnvatten vid ingången.

  ...

  Nuvarande version

  Denna revision modifierad av lindhk (Bannlys)

  ...

  Gör du utrymme med sidorna på 2.8m x 2,5m så uppfyller du minimi måtten 7m2 även för en galt och digivande sugga. Gör du den i stället för stor kan det bli för kallt på vintern. Naturligtvis så skall hyddan stå på ett torrt ställe och ströjas med t.ex. halm som värmer och skyddar från markfukten. Ingången till hyddan skall vara tillräckligt stor så att två suggor kan komma ut samtidigt, tänk på höjden beroende på ras. Använder du plåttak tänk på att den kan bli mycket varm på sommaren och även avge kondensdroppar vid stora temperatursvängningar. För att undvika detta kan man använda en underskiva av t.ex. masonit som avleder kondens och förhindrar värmestrålningen in i hyddan. Höjden i hyddan finns det inga regler på men skall du själv komma in utan att krypa på alla fyra så bör höjden vara åtminstonen 1.5m och taket lutande från ingången så inte det rinner regnvatten vid ingången.

  ...


  Alternativ.nu | Om handboken | Support