Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Sy en enkel klänning/tunika

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

  Version från och med 13:53, 4 Apr 2020

  till den här versionen.

  Återgå till Versionsarkiv.

  Visa nuvarande version

  I går hade jag ingenting att göra och kom då på att våren och sommaren står inanför dörren. Jag gick och tittade i min tygsammling om jag skulle hitta något intressant tyg. Det bev ett blommigt med vit botten (en gammal gardin ).

   

  1.Klipp ut två lika tora bitar stl,Bredd 94cm längd 90cm

  2.Vik en av dem på mitten och klipp bort för halsen. (jag gjorde en v-ringad hals men det kan man ju välja helt själv)

  3.kanta halsen samt baksidan. (för att räkna ut baksidan lägg tyget på mitten och mät halsen fram så vet du hur mycket kantbakn du behöver)

  4.Mät (rätsida) nu från halsens sida neråt 23 cm och markera. mät från andra kanten 20 cm in så att dessa mått möts (gör lika på båda sidorna)

  5. Mät (rätsida)ner 32 cm på båda sidorna. Markera dessa (du skall sy där sedan)

  6. Nu skall du mäta (avigsida)ner 10 cm på din linje du har fått på tunikan/klänningen på båda sidorna, dra en linje mellan och mät ner två cm (då har du två linjer brevid).

  7.Gör ett kantband av ett tyg du har eller ta ett kantband som du syr där nu nu har markerat det blir en dragsko. Du skall göra lika på båda bitarna, lämna öppet på båda sidorna så du måste sy kantbandet i didorna eller vika in tyget lite om du gör egna kantband. Så att det inte rismas när du tvättar sedan.

  8. Nu syr du hela axel sömmen som du vill spelar ingen roll om du gör babysöm eller vanlig men glöm inte att fålla om du gör en vanlig söm jag gör babysöm om jag syr en till (min symaskin är inte så bra)

  9.Nu syr du från rätsidan i dina markerade raka linjer.

  10. Kanta nu sidorna på tyget, jag gjörde det enkelt och bara sydde in en cm men man kan ju ha kantband eller vad man vill frannsar eller liknande.

  11.Nu klipper du bort trådar osv drar in ett ´band/snöre i din dragsko och vips så har du en klänning/tunika

   

  Tips. Vill du ha den lite fräk sy då fast dragskon på rätsidan men en annan färg så får du ett band i midjan.

   

  Lycka till.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support