Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Lagring i stuka

  Innehållsförteckning
  till den äldre versionen eller återgå till versionsarkiv.

  Kombinerad revisionsjämförelse

  Jämför version modifierad 12:37, 16 Feb 2011 av Petter Bergström med nuvarande version modifierad 20:43, 14 Jul 2016 av Petter Bergström.

  ...

    Gräv en grop som är en meter tvärsöver. Det är dumt att göra för stora stukor, eftersom det är osäkert att öppna en stuka mitt i smällkalla vintern och sedan tillsluta den igen. Har man sådan väderlek kan det vara mer lämpligt att göra flera mindre stukor än en jättestorEtt par gånger kan man göra det om man stänger noga efter sig. Tar man ut en tioliters spann varje gång gör det att trettio liter är en lagom stuka. Om det skulle sprida sig röta i en stuka är det ju också bra om man inte satsat all potatis på ett kort. Förr i tiden gjorde man på de stora gårdarna 30-40 meter långa jätte­stukor för t.ex betor och rovor. 

  ...

  Version från 12:37, 16 Feb 2011

  Denna revision modifierad av Petter Bergström (Bannlys)

  ...

    Gräv en grop som är en meter tvärsöver. Det är dumt att göra för stora stukor, eftersom det är osäkert att öppna en stuka mitt i vintern och sedan tillsluta den igen. Ett par gånger kan man göra det om man stänger noga efter sig. Tar man ut en tioliters spann varje gång gör det att trettio liter är en lagom stuka. Om det skulle sprida sig röta i en stuka är det bra om man inte satsat all potatis på ett kort. Förr i tiden gjorde man på de stora gårdarna 30-40 meter långa jätte­stukor för t.ex betor och rovor. 

  ...

  Nuvarande version

  Denna revision modifierad av Petter Bergström (Bannlys)

  ...

    Gräv en grop som är en meter tvärsöver. Det är dumt att göra för stora stukor, eftersom det är osäkert att öppna en stuka mitt i smällkalla vintern och sedan tillsluta den igen. Har man sådan väderlek kan det vara mer lämpligt att göra flera mindre stukor än en jättestor. Om det skulle sprida sig röta i en stuka är det ju också bra om man inte satsat all potatis på ett kort. Förr i tiden gjorde man på de stora gårdarna 30-40 meter långa jätte­stukor för t.ex betor och rovor. 

  ...


  Alternativ.nu | Om handboken | Support