Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Varför självhushållning?

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

  Version från och med 17:25, 11 Aug 2020

  till den här versionen.

  Återgå till Versionsarkiv.

  Visa nuvarande version

  Det finns förstås många anledningar men några av dem kan t.ex. vara att man vill ”lämna ekorrhjulet”, att man vill leva ett enklare liv närmare naturen, att man vill leva billigt eller att man helt enkelt inte vill slita så hårt på planeten.

  Är man betänksam över vad som händer vid ett långvarigt elavbrott, vid en allvarlig ekonomisk kris eller om stora vinterstormen slår till finns det också anledning att tänka på hur man klarar sig ”off grid” - även om syftet då är ett annat. Precis som man har försäkringar kan det vara bra att vara förutseende när det gäller saker som kan gå på tok och bland off grid-kunskaperna finns mycket att hämta.

  För egen del blir jag allt mer undrande över vart vår ekonomi är på väg, vad som händer med klimatet och hur det kommer att påverka samhället och oss människor.

  Det finns alltså många skilda skäl till att tänka på hur man kan klara sig själv, oavsett om vi menar att klara fyra dagars strömavbrott i en lägenhet på vintern eller självhushållning på landet.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support