Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

User:Petter Bergström

  Innehållsförteckning
  Laddar...

  Jag heter Petter Bergström och bor med min familj på en gård i Gudhem i Västergötland. Gården är på fyra hektar och  har tolv byggnader i olika skick. Efter att ha arrenderat torp på västkusten i tretton år flyttade vi hit till Gudhem i februari 2004. Eftersom gården då stått öde och med trasiga tak länge har det varit (och är fortfarande) mycket jobb att få ordning på stället.

    På gården finns får, grisar, gäss, kalkoner, kaniner och katter till husbehov. Höns har vi lite mer av för att kunna få en inkomst av äggförsäljning. Vi har potatis och grönsaker på ungefär ett tunnland; i första hand för vår självförsörjning, men det blir ofta ett överskott att sälja till bybor. Resten av marken är hö och bete.

    Jag startade tidningen Åter 1998 då jag bott på landet några år och jobbat på att försöka bli så självförsörjande som möjligt. Många unga från stan (Göteborg) hörde av sig och ville flytta ut, men saknade både ställe och grundläggande kunskaper. Tanken med Åter var att hjälpa och pusha lite på dessa unga stadsbor att våga ta steget att flytta ut. Nu har Åter växt av sig själv och läsekretsen har svällt. Tonåringar och 90-åringar, lant- och stadsbor, fattiga och rika, höger och vänster osv. En väldigt brokig skara faktiskt. Det är väldigt roligt att se hur självhushållningsintresset riktigt exploderat. 

   

  Undersidor:


  Alternativ.nu | Om handboken | Support