Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Saft

    Innehållsförteckning
    1. 1. Rårörd jordgubbsaft
    2. 2. Citronsaft

    Rårörd jordgubbsaft

    • 4 liter jordgubbar
    • 2 liter vatten
    • 750 g socker / liter saft
    • 40 g citronsyra / liter saft
    • ev. 1 tsk natriumbensoat / liter saft

     

    Snoppa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i rymligt kärl och slå på det kalla vattnet. Plasta och låt stå över natten. Sila sedan och mät upp mängden vätska. Mät upp socker, citronsyra och eventuellt natriumbensoat och häll i en bunke. Koka upp lite av saften och slå över sockerblandningen. Rör tills sockret löst sig och blanda med övrig saft. Fyll i rena flaskor. 

     

    Citronsaft

     
    3 citroner
    3 liter vatten
    3 kilo socker
    100 g citronsyra
     
    Skölj och skiva citronerna. Lägg dem i ett rent och rymligt kärl. Tillsätt socker och citronsyra. Koka upp vattnet och slå det över blandningen. Täck med plastfilm och låt stå svalt i 3 dygn. Sila och fyll i rena flaskor.
     

    Alternativ.nu | Om handboken | Support