Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Jaktetik

  Innehållsförteckning
  till den äldre versionen eller återgå till versionsarkiv.

  Kombinerad revisionsjämförelse

  Jämför version modifierad 21:59, 19 Apr 2021 av Johan Stoor? med nuvarande version modifierad 22:00, 19 Apr 2021 av Johan Stoor?.

  ...

  Kommentarer som älgj*vel eller rävf*n etc är absolut inte passande. Djuren skall respekteras precis som vi jägare önskar repekteras, så det är viktigt att tänka på att exempelvis en skjuten älgäg, är just en skjuten älg och inget annat. Samma gäller diskution kring taget skott och fällt vilt, eller skott man har valt att inte ta. Varje jägare har själv det ultimata valet att ta skottet eller inte. Det är oerhört dålig jaktetik att vid lunchen sedan håna en jägare för att denne inte sköt. Du stod inte på passet, du hade inte djuret i ditt sikte, så inte heller ska du nedvärdera eller prata illa om en jägare som valde att ej skjuta.

  ...

  Version från 21:59, 19 Apr 2021

  Denna revision modifierad av Johan Stoor? (Bannlys)

  ...

  Kommentarer som älgj*vel eller rävf*n etc är absolut inte passande. Djuren skall respekteras precis som vi jägare önskar repekteras, så det är viktigt att tänka på att exempelvis en skjuten äg, är just en skjuten älg och inget annat. Samma gäller diskution kring taget skott och fällt vilt, eller skott man har valt att inte ta. Varje jägare har själv det ultimata valet att ta skottet eller inte. Det är oerhört dålig jaktetik att vid lunchen sedan håna en jägare för att denne inte sköt. Du stod inte på passet, du hade inte djuret i ditt sikte, så inte heller ska du nedvärdera eller prata illa om en jägare som valde att ej skjuta.

  ...

  Nuvarande version

  Denna revision modifierad av Johan Stoor? (Bannlys)

  ...

  Kommentarer som älgj*vel eller rävf*n etc är absolut inte passande. Djuren skall respekteras precis som vi jägare önskar repekteras, så det är viktigt att tänka på att exempelvis en skjuten älg, är just en skjuten älg och inget annat. Samma gäller diskution kring taget skott och fällt vilt, eller skott man har valt att inte ta. Varje jägare har själv det ultimata valet att ta skottet eller inte. Det är oerhört dålig jaktetik att vid lunchen sedan håna en jägare för att denne inte sköt. Du stod inte på passet, du hade inte djuret i ditt sikte, så inte heller ska du nedvärdera eller prata illa om en jägare som valde att ej skjuta.

  ...


  Alternativ.nu | Om handboken | Support