Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

User:Jan Lindgren

  Innehållsförteckning
  Laddar...

   Jag är en pensionär som hållit på med olika djur och växter hela livet. För ett antal år sedan lyckades jag äntligen få sparken, vilket kostade min arbetsgivare en liten slant. Nu hade jag tid att göra något nytt. Vad? Något som inte tycktes finnas i Sverige var en trädgård där man kunde se olika ätliga frukter och bär och helst även provsmaka. Jag har en kompis, Ulf, som har en turistfälla och gårdsbutik, där det skulle gå att göra en sådan odling. Vi kom överens om att jag köper växter och sköter beskärning och Ulf ser till att det rensas och ser snyggt ut. Naturligtvis är det gratis att besöka trädgården och är jag där så visar och berättar jag. Kommer det bussresor som vill ha guidning så tar jag betalt. Du är mycket välkommen på besök.   www.denningarumsgard.nu

  Hemma i min egen trädgård sysslar jag mest med surjordsväxter och hosta. Jag tycker det är kul att föröka växter så det blir en hel del nya plantor varje år. Det gör att jag kan åka på några växtmarknader och sälja lite. Det är dyrt att hela tiden köpa in nya sorter så marknaderna gör att jag kan täcka en liten del av kostnaderna.

  Hushållet har en del djur också, både hemma och i Denningarum. Vi har en flock lamor, där en del är tränade som packdjur, islandshästar, ett par kelgrisar, nandu, emu, smaragdankor, stor cochin i olika färger, myskankor och en flock pärlhöns.

   

  Idag är det den andra juni. Jag har fått ett dygns permission från sjukhuset där jag fått reda på att jag troligen inte överlever sommaren. Djuren får vi försöka omplacera eller slakta och växterna får succesivt självdö. Ibland blir det inte som man tänkt sig!

  Höst 2011. Ena  njuren är bortopererad och min nuvarande cancerläkare är ganska optimistisk. Hon tror att jag har en hyfsad chans att leva i två år till. Trädgården hemma struntar jag i men trädgården i Denningarum kommer att leva efter mig så där sätter jag nya plantor. Det måste finnas något nytt för besökarna att se varje år.

  Jul 2011 Ny undersökning. Tumörerna växer, lungorna angripna, vätska i bukhålan. Medicinen fungerar inte och alternativet förstör lungorna mera. Det verkar inet bli någon sommar för mig.  Sidan ändrades senast den 16:26, 19 Dec 2011 av Jan Lindgren
  Visningar: 6119
  Ändringar: 5
  Taggar:
  • No tags
  (Redigera tagg)


  Alternativ.nu | Om handboken | Support