Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

User:Jens Gran

  Innehållsförteckning
  Laddar...

  Hej, Jens här!

  Bor på landet men för beroende av el och annat. Drömmer om att bo mer isolerat och utan behov av elnätet (men kanske ha det som en guldkant), att leva lite annorlunda än jag gör, med mer tid för annat än jobb och vardag.

  När jag tänker på att bo självhushållande och eventuellt utan tillgång till elnätet, är det nog bara ett par saker som verkligen sätter myror i huvudet på mig och det är hur man ska tvätta kläder - verkar ohyggligt tungt utan tvättmaskin - samt hur man får tillgång till internet.

  Annars tror jag att det mesta går att lösa. Jag är teknikoptimist och vill leva i en kombination av självhushållning och bekvämligheter genom att komplettera beprövade metoder med modern teknik. Kan man ta udden av de tyngsta och mest svårlösta problemen med någorlunda miljövänliga moderniteter så tror jag det kan bli riktigt bra. Jag önskar kunna ta det bästa av olika sysnätt för att leva självständigt med litet "footprint" men ändå bekvämt - det är onödigheterna som ska bort.

  Jag är bekymrad över peak oil och peak annat men framförallt över den osunda ekonomin och det skenande energibehovet. Jag är oroad av klimatförändringarna och arg över att våra politiker inte gör mycket mer för att komma tillrätta med dem.

  Förutom längtan efter ett - i vissa avseenden - enklare liv ser jag tankarna kring självhushållning som en förberedelse på något jag kan bli tvungen att hantera framöver.

  Nu försöker jag tänka igenom vad som är på väg att hända i världen och hur jag kan hantera det.

  /Jens

   

  Lite info jag plockat från ett annat ställe där jag tidigare samlat det...  Sidan ändrades senast den 12:48, 11 Jul 2012 av Jens Gran
  Visningar: 5781
  Ändringar: 5
  Taggar:
  • No tags
  (Redigera tagg)


  Alternativ.nu | Om handboken | Support