Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

User:Lars Gustafsson
User:Lars GustafssonEdit

  Innehållsförteckning
  Laddar...

  Hej och kul att du ville titta in på min sida.

  Jag är en man i + 55 års åldern med dotter och barnbarn "bild" som har hållit på med fåglar, djur och odling hela mitt liv och följt mycket av det naturliga i naturen med fåglar och djurs beteenden. Jag har alltid jobbat för mångfalden i min närhet, försökt skapa livsrum för även kräldjur och insekter. Jobbar som Zoologisk konservator, spårtolk av vilda djur, försöker odla eget till hushållet, överskottet av fjäderfän tas tillvara, husbehovsjakt mm. 

  "Skapa" då menar jag att gräva dammar för viltet, grodor, vattensalamandrar, trollsländor mm. Sätter årligen upp holkar för hålbyggande fåglar, planterar träd och buskar med blommor och bär, beskär för att skapa tätningar och skydd. Allt det här behöver inte kosta en massa pengar men man lägger ner sin tid då man känner för det i sin egen takt.

  Här på Solbacken är åkrar o ängar inramade med stenmurar och en rik blomflora, här finns många vilda djurslag som älg, rådjur, viltsvin, hare, räv, mård, iller, lo, varg och dom små däggdjuren bl.a. buskmus och hasselmus. Kronhjorten, dovhjorten och björn är i markerna som besökare.

  På Solbacken finns det även duvor, höns, sv.blå anka "genbank", bin, shettisar och även katt och hund. Tanken är att skaffa gutefår och även den gammelsvenska dvärghönan, men det får komma inom sinom tid.

  Hönsen "Vadsbo hönan" har jag avlat på i över 30 år och är en trevlig stor höna som tar hand om sina kycklingar, bra fodersök, vacker att se på med sina olika färgvarianter och lägger bra med ljusbruna ägg en höna som även har möjlighet att vistas ute på vintern "zon 3"

  Här i Handboken har jag försökt skriva om duvor och dess skötsel på ett enkelt sätt och hoppas att det kommer till nytta för många.

  10.11.10 007.jpg  Sidan ändrades senast den 10:33, 18 Apr 2013 av Anonymous?
  Visningar: 4312
  Ändringar: 4
  Taggar:
  • No tags
  (Redigera tagg)


  Alternativ.nu | Om handboken | Support