Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Rökning

    Innehållsförteckning
    För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 20:20, 9 Mar 2015 av Sven Fredriksson? med version modifierad 20:34, 9 Mar 2015 av Sven Fredriksson?.

    ...

    Hur man går tillväga för att salta beror på vad det är som skall saltas och hur det senare skall användas. Nedan följer några förslag:bla


    Fisk <1kg

    - Bädda in fisken i en ordentlig mängd grovsalt. Låt stå svalt i några (4-6) timmar. Skölj av med kallt vatten och rök.

    - Blanda en 10% saltlag (1dl salt per liter vatten). Låt stå svalt i ett dygn. Torka av och rök.

    ...

    Fisk>1kg

    - Blanda en 10% saltlag (1dl salt per liter vatten). Låt stå svalt i två till tre dygn. Torka av och rök.

    ...

    Kött<1kg

    - Blanda en 10% saltlag. Låt stå svalt i fyra dygn. Torka av och rök.

    ...

    kött>1kg

    - Blanda en 10% saltlag och använd en saltspruta för att injicera saltlösning i köttet. Var extra uppmärksam om köttet har en oregelbunden form. Efter saltsprutning lägges köttet i saltlag där den får ligga i en vecka eller tills den har blivit fast. Om du är osäker kan du dela köttbiten på det tjockaste stället och säkerställa att saltet har trängt in väl.

    ...

    Version från 20:20, 9 Mar 2015

    Denna revision modifierad av Sven Fredriksson? (Bannlys)

    ...

    bla

    ...

    Version från och med 20:34, 9 Mar 2015

    Denna revision modifierad av Sven Fredriksson? (Bannlys)

    ...

    Hur man går tillväga för att salta beror på vad det är som skall saltas och hur det senare skall användas. Nedan följer några förslag:


    Fisk <1kg

    - Bädda in fisken i en ordentlig mängd grovsalt. Låt stå svalt i några (4-6) timmar. Skölj av med kallt vatten och rök.

    - Blanda en 10% saltlag (1dl salt per liter vatten). Låt stå svalt i ett dygn. Torka av och rök.

    ...

    Fisk>1kg

    - Blanda en 10% saltlag (1dl salt per liter vatten). Låt stå svalt i två till tre dygn. Torka av och rök.

    ...

    Kött<1kg

    - Blanda en 10% saltlag. Låt stå svalt i fyra dygn. Torka av och rök.

    ...

    kött>1kg

    - Blanda en 10% saltlag och använd en saltspruta för att injicera saltlösning i köttet. Var extra uppmärksam om köttet har en oregelbunden form. Efter saltsprutning lägges köttet i saltlag där den får ligga i en vecka eller tills den har blivit fast. Om du är osäker kan du dela köttbiten på det tjockaste stället och säkerställa att saltet har trängt in väl.

    ...


    Alternativ.nu | Om handboken | Support