Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Bostongurka av squash

    Innehållsförteckning
    Inga stycken

     

     
    1 stor squash (600–800g)
    3 stora gula lökar
    3 paprikor, helst röda
    3–4 syrliga äpplen
     

    Ättikslag:
    4,5 dl vatten
    1,5 dl ättika (24%)
    2½ dl socker
    1½ tsk salt
    3 tsk senapsfrö
     

    Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den
    Tärna alla grönsakerna smått (man kan hacka i matberedare, om man vill)
    Lägg hacket i en kastrull och häll över lag så det knappt täcker
    Låt småkoka 10 minuter
    Häll upp den varma boston"gurkan" i heta burkar och sätt omedelbart på locket
    Låt stå en vecka innan du smakar. Håller sig i flera månader i svalt utrymme

    Alternativ.nu | Om handboken | Support