Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Kulturmjölk/Surmjölk

    Innehållsförteckning
    För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 17:16, 12 Okt 2018 av iAnna med version modifierad 17:22, 12 Okt 2018 av iAnna.

    ...

    Blanda kefirgryn med ohomogeniserad lantmjölk och låt stå i en glasbunke. Börjakefirgrynen med mjölken och låt stå, börja med en mindre mängd mjölk, tex 5 dl.ex. 5dl för att lära dig hur snabbt den fermenterarkoagulerar och anpassa sedan mjölkmängden efter eget tycke.

    Står dendet mer än 24 timmar börjar den delaså delar den sig i kefir och vassle. Vasslenkvass. Kvassen är bra för både huden och magen.

    Efter 48 tim är laktosen uppäten av kefirgrynen. Sila av och häll på ny mjölk.

    ...

    Version från 17:16, 12 Okt 2018

    Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

    ...

    Blanda kefirgrynen med mjölken och låt stå, börja med en mindre mängd mjölk, t.ex. 5dl för att lära dig hur snabbt den koagulerar och anpassa sedan mjölkmängden efter eget tycke.

    Står det mer än 24 timmar så delar den sig i kefir och kvass. Kvassen är bra för både huden och magen.

    ...

    Version från och med 17:22, 12 Okt 2018

    Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

    ...

    Blanda kefirgryn med ohomogeniserad lantmjölk och låt stå i en glasbunke. Börja med en mindre mängd mjölk, tex 5 dl för att lära dig hur snabbt den fermenterar och anpassa sedan mjölkmängden efter eget tycke.

    Står den mer än 24 timmar börjar den dela sig i kefir och vassle. Vasslen är bra för både huden och magen.

    Efter 48 tim är laktosen uppäten av kefirgrynen. Sila av och häll på ny mjölk.

    ...


    Alternativ.nu | Om handboken | Support