Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Rökning

  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.
  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.

Version från och med 14:59, 26 Apr 2021

till den här versionen.

Återgå till Versionsarkiv.

Visa nuvarande version

november 2.jpgIntro

Kallrökning

Kallrökning är en metod som i hög grad bevarar köttet och det är således ett utmärkt sätt för den som till exempel vill lufttorka. Kallrökning är en långsam process som kan pågå i allt emellan 2 timmar och 3-4 dygn beroende på vad som skall rökas.

 

Till kallrökning används lövträdved eller ved från Enbuske. Gran och andra barrträd är olämpligt på grund av det höga tjärinnehållet. Oftast används ved från Al eller något fruktträd, till exempel Körsbär eller Äpple.

 

Kallrökning tillagar inte köttet i den bemärkelsen att den koagulerar protein, istället är det den långsamt inträngande röken som konserverar köttet. Kallrökt och lufttorkat kött kan under bra omständigheter hålla i flera år.

Varmrökning

Bla

Basturökning

Bla

Olika typer av rökar

Bla principer för olika modeller.

Se Rökar

Ved/spån

Bla

Saltning

bla

Förvaring av det rökta

Bla

Särskilda recept och tillvägagångsätt

Kallrökt hel stor skinka

slskdjfhlsk

Böckling

Lksdjf lskdjf 

Lamm-/rådjurshjärta

 

 

Undersidor:


Alternativ.nu | Om handboken | Support