Redaktörens sidaInnehållsförteckningHandboken har fått en redaktör, jag, Anders Larsen. Lite som ett test att börja med, för att se hur det kan fungera. Syftet med denna sida är att presentera mig och att berätta varför det behövs en redaktör och vad det är meningen att redaktören skall göra. Undersidor:
Varför en redaktör?Handboken har goda förutsättningar för att bli en viktig resurs för många som har självhushållning som intresse. Handboken gör det möjligt att samla och strukturera kunskap som finns på forumet och hos medlemmarna som skriver där. Handboken skulle kunna växa mycket snabbare än vad det sker nu. Syftet med att ha en redaktör är just att försöka se till att eliminera hinder som kan finnas och försöka underlätta så att Handboken kan växa snabbare. Vad gör en redaktör?På forumet finns en tråd där det här med en redaktör diskuterats: Handbokens framtid. Där listades arbetsuppgifterna så här: Redaktörens huvudsakliga uppgift är INTE att själv skriva texter eller gå in och småpilla grammatik och rätta stavfel. Redaktörens uppgift är att få igång och underlätta för andra att fylla handboken, t ex genom att:
Jag kommer att försöka hålla mig till denna lista med arbetsuppgifter.
Varför vill någon vara redaktör för Handboken?Dels helt enkelt för att det är roligt, lärorikt och intressant. Men skall jag vara ärlig så räcker nog inte det riktigt. Jag har tidigare redan gjort en del av de uppgifterna som beskrivs ovan, men till och från med långa pauser emellan. Tanken är att en "riktig" redaktör skall jobba lite mer fokuserat och vara mer tillgänglig och för att göra det rimligare så kan de som vill skicka en mikro-betalning till redaktören som en form av "stöd" eller uppmuntran. Det kan göras via PaySon eller PayPal. Jag kommer att redovisa exakt hur mycket som kommer in så får vi se hur det fungerar. Jag har för avsikt att jobba i snitt ett par timmar om dagen med Handboken. Kanske 10 timmar i veckan. Jag räknar inte med att det blir särskilt hög timpeng, men hoppas att det kan bli lite. Vi får se...
Författare:
|
|