Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Rökning

    Innehållsförteckning
    För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 20:37, 9 Mar 2015 av Sven Fredriksson? med version modifierad 20:42, 9 Mar 2015 av Sven Fredriksson?.

    ...

    Se Bla principerRökar

    ...

    Röklådan

    Röklådan är troligtvis den vanligaste röken i hemmen, i synnerhet hos den fiskeintresserade. Röklådan, eller ABU-röken som den även kallas (efter sportfiskeföretaget ABU Garcia), är myckel enkel i sin konstruktion och kräver mycket lite uppsyn under drift. Den använder rödsprit som drivmedel fördelat på en eller två brännare, beroende på modell. I botten av röklådan lägger man spån och ibland även enris och socker. Att varmröka fisk i denna är synnerligen effektivt eftersom den arbetar mycket varmare än en vanlig varmrök, oftast långt över 100 grader. Detta gör att fisken blir rökt och kokt samtidigt. Rökspån kan man antingen köpa färdiga blandningar eller tillverka eget av lämpligt träslag.för olika modeller.

    Se Rökar 

    ...

    Version från 20:37, 9 Mar 2015

    Denna revision modifierad av Sven Fredriksson? (Bannlys)

    ...

    Bla principer för olika modeller.

    Se Rökar

    ...

    Version från och med 20:42, 9 Mar 2015

    Denna revision modifierad av Sven Fredriksson? (Bannlys)

    ...

    Se Rökar

    ...

    Röklådan

    Röklådan är troligtvis den vanligaste röken i hemmen, i synnerhet hos den fiskeintresserade. Röklådan, eller ABU-röken som den även kallas (efter sportfiskeföretaget ABU Garcia), är myckel enkel i sin konstruktion och kräver mycket lite uppsyn under drift. Den använder rödsprit som drivmedel fördelat på en eller två brännare, beroende på modell. I botten av röklådan lägger man spån och ibland även enris och socker. Att varmröka fisk i denna är synnerligen effektivt eftersom den arbetar mycket varmare än en vanlig varmrök, oftast långt över 100 grader. Detta gör att fisken blir rökt och kokt samtidigt. Rökspån kan man antingen köpa färdiga blandningar eller tillverka eget av lämpligt träslag.

    ...


    Alternativ.nu | Om handboken | Support