Innehållsförteckning
Inga styckenHar man inte möjlighet att göra vanlig äppelmust kan detta vara ett alternativ:
Äppeldricka
Tid: 3 dagars väntan
- Cirka 6 liter vatten
- 1 msk citronsyra
- 5 liter skivade äpplen
- Runt 600 g socker
- 1 tsk natriumbensoat (valfritt)
- Lös citronsyran i lite av vattnet.
- Skiva äpplena och lägg i en hink. Jag föredrar en stor metallhink som vi alltid har använt till den här drickan, men jag tror inte man märker någon kvalitetsskillnad direkt om man använder en plasthink. Det viktiga är att den är stor.
- Täck äpplena med vatten och lägg över en tung tallrik så att de hålls ner. Täck hinken med plastfolie och ställ kallt.
- Det räcker med två dygn, men jag tycker det blir allra bäst om man inte stressar och låter dem stå ett extra dygn.
- Sila drycken och rör i så mycket socker som du tycker passar. 600 g ger en syrlig dryck men full av smak. Blanda även ut natriumbensoatet i lite av dryck och blanda därefter ner i resten.
- Häll upp på flaskor och ställ svalt.
- För att kunna ha kvar även under vintern brukar jag fylla pet-flaskor till 2/3 och därefter frysa in dem.