Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Symbolblommor till bröllop

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

   

  <style type="text/css">@font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } </style>

  Symbolblommor till bröllopet

   

  Om du vill dekorera till ett bröllop, eller kanske en förlovningsfest så kan du ha nytta av lite kulturhistora kring olika örter. Jag gjorde denna lista för att kunna göra en krans av örter som bruden skulle ha i håret vid bröllopet. Jag kompletterade med lite andra örter och det blev mycket lyckat. Det var vackert och luktade gott. Och kanske gör det gott för äktenskapet.....

   

  Gurkört

  Som en röd tråd genom historiens beskrivningar av gurkört löper talet om dess förmåga att bringa lycka och glädje, att trösta, inge mod och driva vemodskänslor på flykten.

   

  Johannesört

  Johannsört har förr ansetts som mycket magisk. Den har använts som bot och skydd för både kropp och själ, hus och hem.

   

  Kummin

  Kummin sades skrämma häxor på flykten men också hejda älskande från att göra snedsprång. Även husbondens duvor och hönor höll sig hemmavid.

   

  Mejram

  Mejram var under antiken romarnas symbol för heder och en sinnebild för lycka i äktenskapet.

   

  Myrten

  Brudmyrten har fått sitt namn av att mödrar med unga döttrar ofta odlade den i krukor för att använda kvistar i döttrarnas brudkronor, då skulle äktenskapen bli lyckliga.

   

  Rosmarin

  I 1500-talets England bar brudparet kvistar av rosmarin som tecken på trofasthet. Man band också små buketter av rosmarin till bröllopsgästerna, de knöts samman med färgade, guldkantade band och skulle symbolisera kärlek och trohet. Under antiken var rosmarin helgad åt Afrodite.

   

  Lisbeth Flising

  Den här sidan har inget innehåll. Ditt bidrag får Handbok att växa.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support