Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Leverpastej

  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.
  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.
  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.
  • Tyvärr, endast administratörer kan blockera användare.
Innehållsförteckning
Inga stycken

Version från och med 13:02, 26 Apr 2021

till den här versionen.

Återgå till Versionsarkiv.

Visa nuvarande version

  • 900 g svinlever (lagd i mjölk kvällen innan)
  • ½ kg späck
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök (hackad och stekt utan färg)
  • 25 g smör
  • 30 g vetemjöl
  • 3,75 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt och malen vitpeppar

 

Smält smöret utan att det tar färg. Tillsätt mjöl och låt det sakta fräsa ett par minuter. Häll i mjölken och låt bechamelen koka i ca 5 minuter. Låt svalna något och rör i äggen, ett i taget. Mal späck, lever, ansjovis och lök en gång. Blanda försiktigt ner i bechamelen i omgångar och tillsätt kryddor. Häll i formar och täck med folie med lufthål. Baka av i vattenbad i 200 grader i ca 1 timme eller tills pastejerna har en innertemperatur på 68 grader.


Alternativ.nu | Om handboken | Support