Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Fårikål

    Innehållsförteckning
    1. 1. Ingredienser

    Norges nationella maträtt är Fårikål(fårstuvning). Maträtten har både fanclub (Fårikålens vänner) och sin egen festdag. Fårikålens dag är sista torsdagen i september varje år.

    Ingredienser

    • 750 g fårkött
    • 1 kg kål
    • 1 msk mjöl
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk hel peppar
    • ca 4 dl vatten

    Använd kött från främre del. Skär det i lämpliga bitar.

    Rengör och skölj kålen, skär i klyftor. Blanda mjöl, salt och peppar. Lägg de fetaste bitarna av köttet i botten av pannan.

    Lägg kött och kål ömsom om varandra i lager. Strö salt och mjöl mellan skikten. Slå på vattnet och låt koka tills de är mjuka, ca 1 1 / 2 timme. Skaka pannan ofta så att det inte fastnar i botten. Rör dock om så lite som möjligt. 

    Smaka av med salt och servera med potatis.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support