Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Leverpastej

    Innehållsförteckning
    För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 09:07, 8 Jun 2012 av Anders Perols? med version modifierad 17:02, 12 Okt 2018 av iAnna.

    ...

    Leverpastej (glutenfri)

    • 1 rödlök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 225 g smör, rumstempererat
    • 2 msk konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt)
    • 1 msk tomatpuré
    • 500 g kycklinglever
    1. Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme. Lyft ur stekpannan.
    2. Öka värmen och hetta upp ett par matskedar smör i samma stekpanna. Bryn levern så den får fin stekyta runt om. Tillsätt spriten. Salta och peppra.
    3. Sänk värmen och låt stekskyn koka ner. Levern ska bli genomstekt. Låt svalna några minuter.
    4. Lägg i en matberedare eller blender och mixa till en slät smet tillsammans med resten av smöret och tomatpurén. Bred ut i en liten form, cirka 18 x 20 cm.
    5. Låt patén svalna helt i kylen.

    Version från 09:07, 8 Jun 2012

    Denna revision modifierad av Anders Perols? (Bannlys)

    ...

    Version från och med 17:02, 12 Okt 2018

    Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

    ...

    Leverpastej (glutenfri)

    • 1 rödlök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 225 g smör, rumstempererat
    • 2 msk konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt)
    • 1 msk tomatpuré
    • 500 g kycklinglever
    1. Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme. Lyft ur stekpannan.
    2. Öka värmen och hetta upp ett par matskedar smör i samma stekpanna. Bryn levern så den får fin stekyta runt om. Tillsätt spriten. Salta och peppra.
    3. Sänk värmen och låt stekskyn koka ner. Levern ska bli genomstekt. Låt svalna några minuter.
    4. Lägg i en matberedare eller blender och mixa till en slät smet tillsammans med resten av smöret och tomatpurén. Bred ut i en liten form, cirka 18 x 20 cm.
    5. Låt patén svalna helt i kylen.

    Alternativ.nu | Om handboken | Support