Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Börja jaga

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

  För att få börja jaga behöver man först ta jägarexamen. Den kan man ta genom en kurs hos något av de olika studieförbunden eller hos någon privat studiesamordnare. I kursen får man lära sig bla de olika jaktformerna, jaktlagen, artkännedom och säker vapenhantering.
  I utbildningen ingår både teoretiskt och praktiskt prov. Det finns ingen åldergräns för att ta jägarexamen, däremot måste man ha fyllt 18 år för att kunna få licens på ett vapen.

   

  En övrig bra start om man vill ta sin jägarexamen, är att ladda ner en app som heter Jägarexamen från företaget Boboshi.

  Länkarna här leder till appen för 

  Apple Iphone - https://apps.apple.com/se/app/j%C3%A...en/id569451620
  Android - https://play.google.com/store/apps/d...en&hl=en&gl=US

  Denna app kan du prova gratis och även studera en hel del med utan att det kostar dig något. Priset för hela appen tror jag ligger kring 250 kronor, och hela appen ger dig mera informativ utbildning med full tillgång. 

  I appen har du en oerhört detaljerad kurs direkt i din telefon. Bilder, information, beskrivningar samt kursfrågor och testprov du kan ta när som helst. Det är ett ovärdeligt verktyg infor din riktiga examen, och det bästa är att du kan plugga själv helt i din egna takt utan stress.

  Varmt rekommenderad.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support