Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Prinskorv

    Innehållsförteckning
    Inga stycken
    Prinskorv.jpg
    Det finns många recept på prinskorv, här är ett:
     
    1 kg nötkött
    1 kg fläskkött
    1 kg späck
    (men om man inte har nötkött och vill göra det lätt för sig så kan man ta 3 kg fläskfärs)
    1 kg halvkokt skalad potatis
    1 ½ l mjölk
    88 g salt
    1 msk nymald kryddpeppar
    1 ½ tsk nymald vitpeppar
     
    • Koka upp mjölken, skumma av och låt svalna.  
    • Mal allt kött och potatisen 2-3 gånger, det ska blir riktigt finmalt. 
    • Blanda alla ingredienser och arbeta smeten en timme (enklast i en matberedare / degblandare).
    • Stoppa i fårtarm, man får göra/ha ett rätt litet korvhorn för att få på tarmen. Stoppa korven ganska löst och knyt i bägge ändar av tarmen.
    • Snurra korvarna och vrid ihop dem tre och tre så de inte snor upp sig. Det är lite svårt att förklara i text, men det syns kanske lite här hur man gör:

    Get Adobe Flash player

     

    • Stek den färsk eller rök den lätt någon timme och värmebehandla sedan.

    Alternativ.nu | Om handboken | Support