Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Stallplats & bete

  Innehållsförteckning
  1. 1. Stallplats
  2. 2. Sommarbete
  3. 3. Hingstbete

  Oavsett om man hyr ut en stallplats eller sommarbete är avtal väldigt viktigt, exempelvis att du som djurägare har rätt att tillkalla veterinär om akut sjukdom skulle uppstå och att djurägaren då förbinder sig att betala för detta eller vad som händer om ni är oense om djurens hälsa/skötsel, hur blir det om betalningen av någon anledning uteblir? Färdiga kontraktsmallar för både sommarbete och stallplatser brukar finnas att köpa på Internet för en billig peng och det kan garanterat vara värt det om man nu inte känner personerna i fråga väldigt väl.

   

  Stallplats

  Har man en gård och ett tomt stall så kan man få in en del extrapengar genom att utlåta en box eller en plats i en lösdrift till hästägare. Vad man kan ta betalt beror dels på avståndet till större samhällen/städer och dels på vilken skötselnivå som ingår i stallplatsen. Stallplatser kan hyras ut med att i princip att endast själva platsen hyrs ut och att ägaren själv står för allt material och foder till att du som gårdsägare står för allting, och givetvis allting där i mellan.


  Sommarbete

  Det finns många hästägare som har sina hästar uppstallade i stall där det inte finns tillräckligt med bete för hästarna på sommaren och har man ändå betesmark över på sin gård kan det vara intressant att få det nedbetat och där till tjäna pengar på det

  Hingstbete

  Unghingstar behöver oftast en flock med andra hingstar för att kunna "leka av sig" lite och bli upptuktade för att lära sig rangordningen i en flock. Har man en eller flera egna hingstar kan det vara idé att ta betalt för att husera ytterligare hingstar över exempelvis sommaren.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support