Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Lappteknik
LappteknikEdit

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

  Återbruk är något stort som jag gör mycket men ett tips är ju lappteknik av gamla tyger du kan ta  vilket tyg som helst. Men enklast är det ju om det är vävda tyger dvs tyger som inte är elastiska (om du vill ha ett vävt tyg lite mer elastiskt så klipper du det på tvären mot trådriktingen).

  När man talar om lappteknik så är det enklast att klippa bitar som är kantiga, runda bitar går att använda som mitten delar i det man gör men det blir lite mer tänkande samt att du måste använda dig av 6 och 8 kantiga bitar för att kunna fortsätta att sy i hop dina bitar. 

  När man sen talar om lapp teknik så tänker man kanske lapptäcke, väldigt fint och du får bort mycket lappar men det tar tid. Lapp kuddar är enklare men du kan ju även sy kläder i samma teknik.

  Av gamla jeans tex kan du få jätte häftiga kreaktioner. Kjolar´, klänningar, förkläden ja det handlar bara om din fantasi.

  Det blir väldigt häftigt om du vill ha nya gardiner och använder dig av lapptekningsmetoden av olika tyger eller gardiner du är less på så får du helt nya gardiner till ditt hem.

  Lycka till.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support