Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Paj med blandsvamp och squash

    Innehållsförteckning
    Inga stycken


    Pajdeg:
    75 g smör
    1 dl fullkornsdinkel
    1½ dl dinkel eller vetemjöl
    1½ tsk bakpulver
    2 msk vatten

    Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en deg. Låt den vila i kylskåp en timme eller mer innan du bakar ut den.

    Fyllning:
    några rejäla nävar blandsvamp, rensad och skuren i bitar
    1 liten gul eller grön squash i bitar
    1-2 dl grädde eller gräddmjölk
    1 msk vetemjöl
    salt o peppar
    ev. lite äkta soja
    ev. lite smulad/hackad dragon

    Stek svamp och squash i het panna tills det mesta av vätskan ångat bort och det hela får lite färg. Pudra över mjölet och fräs några sekunder. Späd med grädde/gräddmjölk tills det är lagom tjockt och låt puttra några minuter. Det ska vara en ganska tjock fyllning, så ta det försiktigt med vätskan. Smaka av med kryddorna.

    Sätt ugnen på 225 grader
    Tryck ut pajdegen i en form och grädda den ca 10 min
    Ta ut formen och häll i svampfyllningen
    Strö riven ost på toppen
    Grädda i 15-20 min tills osten fått fin färg.
     

    Ät med en sallad eller råkost!.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support