Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Soppa på potatis, jordärtskockor och palsternackor med knaprig löktopping

    Innehållsförteckning
    Inga stycken


    potatis
    jordärtskockor
    palsternackor
    buljong, valfri
    grädde
    vitlök
    schalottenlök
    smör el olja till stekning

    Soppa: Tag ungefär lika delar potatis, jordärtskockor och palsternackor (det är inte så noga). Skala och skär allt i bitar. Lägg i en kastrull och häll över buljong så det står ett par cm ovanför rotfrukterna. Koka tills allt är mjukt. Mosa med potatisstöt eller kör i mixer. Häll i grädde (1-2 dl till 4 port). Koka upp igen och smaka av.

    Löktopping: Skiva båda löksorterna tunt. Stek i smör eller olja tills det är brunt och lite knaprigt, men inte bränt (det kräver lite passning!).

    Servera löktoppningen separat, så var och en får toppa sin tallrik.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support