Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Fläskkorv

    Innehållsförteckning
    1. 1. Ingredienser
    2. 2. Tillredning
    3. 3.  

    Fläskkorv är svensk husmanskost och serveras ofta med rotmos.

    Ingredienser

    • 1 gul lök
    • 100 g späck
    • 1 kg mald fläskfärs
    • 0,5 msk mald nejlika
    • 0,5 msk mald kryddpeppar
    • 1 msk mejram
    • 1 msk salt
    • 2 dl vatten
    • ca 5 m svinfjälster

    Tillredning

    Stek den fint hackade löken och låt den svalna.

    Tärna späcket i små tärningar. Blanda lök, späck, färs och kryddor i en bunke. Blanda väl och tillsätt kallt vatten i omgångar. Fyll fjälstret med smeten.

    Sjud korvarna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Ha eventuellt även några kryddpepparkorn och lagerblad i vattnet.

     


    Alternativ.nu | Om handboken | Support