Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Lök- och nässelpaj

    Innehållsförteckning
    Inga stycken


    Pajdeg:
    75 g smör
    2½ dl fullkornsdinkel
    1½ tsk bakpulver
    2 msk vatten

    Arbeta ihop till en deg och ställ kallt en timme eller mer.

    Fyllning
    1 liter färska nässlor
    2–3 gula lökar
    lite färsk timjan
    lite färsk körvel
    ett knippe gräslök eller piplök
    2 ägg
    2 dl grädde eller gräddmjölk
    salt och peppar
    lite smör el olja

    Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 10 min.
    Förväll nässlorna, häll över dem i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska du kan (använd den till att vattna blommor med). Hacka nässlorna.
    Skiva löken och fräs den mjuk i lite smör eller olja.
    Blanda ägg och grädde med allt det gröna, hackat. Lite salt och peppar också.
    Lägg löken i pajskalet och häll över den gröna äggblandningen.
    Grädda i 225 grader i ca 20 min tills fyllningen stannat och pajen har fin färg.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support