Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Merguez

    Innehållsförteckning
    1. 1. Recept 1
    2. 2. Recept 2
    3. 3. Recept 3

    Merguez är kryddig nordafrikansk korv av lamm och/eller nöt.

    Recept 1

    • 500 g malet oxkött
    • 500 g malet lammkött
    • 10 g vitlök
    • 10 g salt
    • 10 g svartpeppar
    • 5 g mald stark paprika
    • 5 g mald söt/mild paprika
    • 10 g Harissa (ersätt med Sambal Olek)
    • ev. ett par msk vatten
    • ca 2,5 m lamm- eller svinfjälster

    Recept 2

    • 1 kg tärnad lammbog med fett
    • 350 g lammfett
    • 4 vitlöksklyftor
    • 1 tsk fänkålsfrön
    • 1 tsk harissa
    • 1/2 tsk cayenne
    • 1 tsk mald svartpappar
    • ca 3 m lamm eller svinfjälster.

    Blanda alla ingredienser noggrannt och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.

    Recept 3

    • 1/2 tsk spiskumminfrön
    • 1/2 tsk korianderfrön
    • 1/2 tsk fänkålsfrån
    • 500 g malen lammkött
    • 2 msk färsk koriander, fint hackad.
    • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
    • 1 1/2 tsk salt
    • 1 tsk mald paprika
    • 1 tsk cayenne

    Rosta fröna i en medelvarm panna tills de doftar, efter 1-2 minuter. Mortal kryddorna. Blanda ingredienserna och fyll fjälster. Har du inget fjälster kan du forma färsen till cylindrar för hand istället.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support