Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

I editorn...

  Teckenformat

  Brödtexten ska ha teckenformatet "Normal". Underrubrikerna anger du som Heading 1-5 beroende på rubriknivå. Detta är för att få fram innehållsöversikten som man ser om man klickar på den lilla boken i högra hörnet.

  Radbrytningar

  När wikin bryter långa rader så blir det enkelt radavstånd. Om du redigerar och trycker Enter så skapas det ett nytt stycke och det blir ett större avstånd mellan dessa stycken. Ibland, när man gör listor, dikter och annat, så vill man bryta rader med enkelt radavstånd. Tryck då Ctrl samtidigt som du trycker Enter så blir det en fast radbrytning med enkelt radavstånd.

  här...

  Extensions (utökningar)

  Med hjälp av extensions, eller "utökningar," kan man automatisera olika saker. Exempelvis skapa en innehållsförteckning för en sida (så som det är gjort på denna sida) eller skapa en lista med länkar. Du lägger till utökningar genom att klicka på "Extensions" när du redigerar en sida. Läs mer om extensions här.

  Mallar

  Ibland vill man återanvända större texter om och om igen. Man kan då lägga texten som en mall, eller "template," och vid behov infoga den när man skriver sidor. Klicka på Här kan du läsa mer om de olika mallarna som finns.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support