Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Ogräswok

    Innehållsförteckning
    Inga stycken

     

    Verklig snabbmat!

     

     

    1–2 portioner

     

    • Några rejäla nävar blad från olika ogräs - svinmålla, maskros, våtarv, vitplister, späda blad av kirskål och ängssyra, till exempel

    • lite rapsolja
    • 1–2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 liten bit färsk ingefära, riven
    • 1–2 chilifrukter efter smak, hackade
    • lite salt
    • några droppar sesamolja (om man vill)

     

     

    Hetta upp rapsoljan i wokpannan och lägg i kryddorna. Woka någon minut. Lägg i de sköljda bladen och woka dem hastigt. De bränns lätt. Tag från värmen, droppa över sesamolja. Färdigt! Man kan droppa över lite citronsaft också, om man vill.


    Alternativ.nu | Om handboken | Support