Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Hönssjukdomar

    Innehållsförteckning
    För att återgå, måste du jämföra versionen du önskar återgå till med den nuvarande versionen genom att välja båda från versionsarkivet.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 18:43, 14 Jun 2014 av Jannica Johansson? med version modifierad 20:22, 14 Jun 2014 av Jannica Johansson?.

    ...

    Fotskabb(även kallat kalkben, benkvalster, benskorv)/kalkben

    FotskabbFoskabb (Knemidocoptes mutans) är mycket små kvalster som lever under hönsens hornfjäll på benen där de orsakar kalkavlagringar. Det är en vanlig parasit bland hobbyhöns, men också i små besättningar av värphöns; i besättningar där åldrarna varierar. Främst är det äldre höns som drabbas. Benen blir tjocka, fjälliga och blir mer gråvita till färgennär de angrips..  Det smittar via ströbädden och individer emellan. Det kan bli plågsamt för hönsen om de inte får behandling, smärtsamt att gå pga. kraftiga angrepp och kan komma att drabbas av infektioner som följd.

    ...

    Version från 18:43, 14 Jun 2014

    Denna revision modifierad av Jannica Johansson? (Bannlys)

    ...

    Fotskabb/kalkben

    Foskabb (Knemidocoptes mutans) är mycket små kvalster som lever under hönsens hornfjäll på benen där de orsakar kalkavlagringar. Det är en vanlig parasit bland hobbyhöns, men också i små besättningar av värphöns; besättningar där åldrarna varierar. Benen blir tjocka, fjälliga och blir mer gråvita till färgen. Det smittar via ströbädden och individer emellan. Det kan bli plågsamt för hönsen om de inte får behandling, smärtsamt att gå och kan komma att drabbas av infektioner som följd.

    ...

    Version från och med 20:22, 14 Jun 2014

    Denna revision modifierad av Jannica Johansson? (Bannlys)

    ...

    Fotskabb(även kallat kalkben, benkvalster, benskorv)

    Fotskabb (Knemidocoptes mutans) är mycket små kvalster som lever under hönsens hornfjäll på benen där de orsakar kalkavlagringar. Det är en vanlig parasit bland hobbyhöns, men också i små besättningar av värphöns; i besättningar där åldrarna varierar. Främst är det äldre höns som drabbas. Benen blir tjocka, fjälliga och blir mer gråvita till färgennär de angrips. Det smittar via ströbädden och individer emellan. Det kan bli plågsamt för hönsen om de inte får behandling, smärtsamt att gå pga. kraftiga angrepp och kan komma att drabbas av infektioner som följd.

    ...


    Alternativ.nu | Om handboken | Support