Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Duvor

  Innehållsförteckning
  1. 1. Undersidor:

  Duvor, dom man kan ha friflygande är ett trevligt inslag på gården, dom ger liv och rörelse både på mark, tak och luften. Dom är vackra att se på och deras dova kutter hörs och dom är enkla att ha och handskas med.

   

  HAR_FLYG.JPG                                                                   Brevduvor på väg hem

   

  Undersidor:

   

   

   

   

   

  Brevduvorna som man kan träna och tävla med ger spänning åt helgens vardag, gemenskapen i en duvförening är en positiv del av duvhållet  där man kan byta ideer och erfarenheter. I Sverige finns ca. 40 brevduveföreningar som är anslutna i distrikt och Svenska Brevduve Förbundet. http://www.brevduvesport.net/    

  Västsvenska Brevduveförbundet    http://www.vbfhemsida.se/

   

   

  Påfågelduvor tak.JPG

   

  Det finns en   mängd andra rasduvor som man kan ha i duvslag och friflygande t.ex. tumlare å rollare som gör tumlingar i luften, höjdflygarna som går upp högt i luften, färgduvorna som är så vackra att se på bara. Svenska Duvavels Föreningen med sina ca. 10 rasklubbar under sej. Föreningen och klubbar anordnar utställningar vart år. 

  På FB finns en sida om Svensk duvavelsförening.

   

   

   

   

   

  Påfågelduvor

  En förutsättning för att duvorna ska trivas är att dom har ett torrt och dragfritt samt ljust duvslag, gärna på en vind eller magasin där dom känner sej mer trygga.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support