Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Brevduvor

  Innehållsförteckning
  Inga stycken

   

   

   

  Brevduvan är en robust och tålig duva om den sköts på rätt sätt. Den har inte bara ett förträffligt kött utan den kan hållas friflygande på gården där den söker mycket matnyttigt på marken och samtidigt ger liv åt gården.

  Ungduvor.jpg

  Ungduvor letar godsaker på gräsmattan

  Brevduvor användes redan under forntiden som budbärare, på 1800 talet i Belgien börjades det avlas fram den brevduva som är idag. Förutom att man i dag tävlar med duvor kan man använda dom för att sända meddelanden.

  Är du ute på fisketuren och fått stor fångst, sänd en duva med ett meddelande att mor ska sätta på pannan eller om man är några kompisar som har brevduvor kan man lämna/byta några med varandra där man sätter meddelandet kring det ena benet och släpper duvan som flyger hem till sin ägares duvslag.

  Det som driver Brevduvorna hem, är till sitt rede/duvslag/partner. Man skulle önska att man kunde säga till den att flyga till den här adressen så skulle man kunna konkurrera med postverket, men så är ej fallet. Som ungduvor även äldre duvor bör man träna först i en korg och sedan korta släpp från duvslaget som man ökar på. äldre duvor kan man släppa på avstånd av "100mil" , 10- 40 mil klarar dom flesta av.


  Alternativ.nu | Om handboken | Support