Mer Mer Skriv ut sida Editera sida

Fårslakt

    Innehållsförteckning
    till den äldre versionen eller återgå till versionsarkiv.

    Kombinerad revisionsjämförelse

    Jämför version modifierad 06:48, 11 Okt 2018 av iAnna med nuvarande version modifierad 16:49, 12 Okt 2018 av iAnna.

    ...

    Efter att djuret är flått och urtaget bör man slaktkroppen hänga i c:a 40 dygnsgrader för att likstelheten ska släppa och att köttet då blir mört och fint. Dygnsgrader beräknas på så sätt att om det är c:a 10 grader i medeltemperatur under ett dygn så går det alltså åt 4 dygn för att uppnå 40 dygnsgrader. Slaktkroppen kommer att få en liten hård hinna då köttet/fettet torkar till men dessa hinnor kan man sedan skära loss vid styckning.

    ...

    Version från 06:48, 11 Okt 2018

    Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

    ...

    Efter att djuret är flått och urtaget bör man slaktkroppen hänga i c:a 40 dygnsgrader för att likstelheten ska släppa och att köttet då blir mört och fint. Dygnsgrader beräknas på så sätt att om det är c:a 10 grader i medeltemperatur under ett dygn så går det alltså åt 4 dygn för att uppnå 40 dygnsgrader. Slaktkroppen kommer att få en liten hård hinna då köttet/fettet torkar till men dessa hinnor kan man sedan skära loss vid styckning.

    ...

    Nuvarande version

    Denna revision modifierad av iAnna (Bannlys)

    ...


    Alternativ.nu | Om handboken | Support